En ny begyndelse

Min nye begyndelse

Det er aldrig for sent med en ny begyndelse. Vi udvikles gennem hele livet, både via de erfaringer vi gør og når vi vælger noget nyt, som udvikler os.

Når/hvis vi sidder fast i bestemte handlingsmønstre, hvad mange af os har tendens til, kræver det en ekstra fokuseret indsats for at ændre dem, og det starter med viljen og ønsket om forandring.

Hvis man er syg, føler sig stresset, er overvægtig, ulykkelig, træt el. andet, kan det være svært at skifte spor – og finde ud af , hviket spor man skal gå af.

Vi oplever massiv information alle steder fra om, hvad der er sundt og usundt, og hos lægen er der altid et medicinsk præparat, man kan prøve. Men ofte er der langt flere bivirkninger end positive virkninger og det helbreder ikke noget, maskerer højst – ”sætter plaster på”.

Mine fysiske udfordringer gennem livet (læs evt. min historie) har jeg forsøgt at tackle på forskellige måder, men først så sent i livet (55 år) har jeg fundet den, for mig, helt rigtige vej. Jeg har bestemt før fundet veje, der har hjulpet mig et stykke af vejen, og det er jeg taknemmelig for. Jeg har været kritisk og kun ønsket den bedste hjælp til selv-hjælp. Først når man selv tager ansvaret for sit helbred, kan andre støtte og råde en på vejen.

Jeg bliver også nødt til at understrege, at hvis man ikke har den følelsesmæssige del af sig selv på plads, kan det blive svært at komme i mål, dog gælder det om at tage et skridt af gangen, men skriver det bare for at understrege, at det at være –  og/eller blive rask(ere) er en proces, der involverer både det fysiske og psykiske.

E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *